- Vepřovou panenku omyjeme a očistíme (blány, vazy, vše sundat)
- Panenku nakrájíme na plátky silné cca 8-10 mm
- Lehce poklepeme paličkou na maso
- Nachystáme si marinádu:
- Marináda:
1 čaj. lžička grilovacího koření (případně oblíbený rub)
1 čaj. lžička černého pepře
1 čaj. lžička soli
2 pol. lžice jablečného octa
4 pol. lžice třtinové hocukru
4 pol lžice oleje - Plátky masa vložíme do marinády a necháme klidně hodinku odležet v chladu
- Nachystáme si meruňky - omyjeme je, vyndáme pecku, připravíme na půlky (Doporučení: použijte méně zralejší - ideálně tvrdší kusy :)
- Střídavě budeme napichovat meruňky a vepřovou panenku (zbytky marinády na mase necháme)
- Grilujeme přímou metodou - tj. nad ohněm. Můžeme potírat zbytkem marinády a otáčíme ( mají tendenci se připalovat)
- Po pár minutách až bude maso hotové a meruňky osmažené, posypeme špízy zlehka třtinovým cukrem a necháme jej malinko zkaramelizovat