Dnes si připravíme pořádnou "snídani" pro chlapy! Základem je telecí tomahawk a k tomu ovesná kaše. Recept, který musíte vyzkoušet a věřte mi, že toho nebudete litovat.
Suroviny, které budeme potřebovat:
- Telecí tomahawk
- Ovesné vločky
- Smetana 33%
- Olej
- Máslo
- Pancetta
- Česnek
- Červená cibule
- Pažitka
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
- Maso necháme zatáhnout na „prskající” plotýnce, která je rozpálená na 800°C a obracíme z každé strany po minutě a půl.
- Zatažené maso vložíme do připraveného grilu, který je rozpálený na 150°C a začneme maso grilovat. Doba grilování záleží na požadovaném stupni propečení. My jsme maso měli na grilu zhruba 10 minut.
- Na rozehřátou plotýnku dáme pánev wok, kde si připravíme ovesnou kaši. Do pánve wok dáme olej a až bude olej rozpálený, přidáme pancettu, kterou osolíme, opepříme a orestujeme. K orestované pancette přidáme nasekanou červenou cibuli a vše spolu opečeme. Po chvilce přidáme česnek nasekaný na plátky, který budeme opékat jen chvilku, aby nezhořkl. Wok pánev sundáme z plotny a počkáme, až se nám dodělá maso.
- Když máme maso ugrilované, vyndáme ho z grilu a necháme ho odpočinout, nejlépe na mřížce.
- Nyní doděláme ovesnou kaši. Wok vrátíme na plotýnku a přilijeme 33% smetanu, kterou svaříme. Do směsi přidáme ovesné vločky a vše promícháme. Do hotové kaše nakonec vmícháme ztuhlé máslo a nasekanou pažitku.
- Odpočinuté maso po nasolíme, opepříme a nafilírujeme.
- Ovesnou kaši naservírujeme na talíř, přidáme maso a dozdobíme klíčky z ředkvičky.
- Hotovo! Můžeme začít ládovat.
Přejeme dobrou chuť!
Celý návod na grilovaný Tomahawk se slanou ovesnou kaší, můžete sledovat na Youtube.