Ne jen tak ledajaké kuře, ale kuře se slaninou celé ovoněné naším BBQ kořením. Jako přílohu zvolte vytuněné sýrové brambory, které svou jemnou chutí skvěle doplní lehce pikantní a kouřem ovoněné kuře. Už teď se nám sbíhají sliny!
Ingredience na kuře:
- 1 celé kuře
- Koření BBQ BACON
- Plechovka piva Guinnes sdraught
- Sůl
Ingredience na brambory:
- 6 středně velkých brambor
- 150g nastrouhaného cheddaru
- 1 smetana nebo šlehačka
- 100g plátkové slaniny
- Nakladané jalapeno papričky
- Pepř
- Sůl
- Alobal
Postup:
✔️Očištěné kuře dobře osušíme papírovou utěrkou, osolíme ze všech a také zevnitř. Kuře důkladně okořeníme Bacon rubem, kterým důkladně vytřeme i vnitřek kuřete
TIP: prsty se opatrně dostaneme pod kůži, kterou opatrně začneme oddělovat od masa po celém obvodu kuřete, pod kůži pak nasypeme Bacon rub a rozetřeme, maso bude mít mnohem lepší chuť).
✔️Gril zahřejeme na 170°C. Načneme plechovku s pivem a necelou půlku upijeme :-), na plechovku posadíme kuře a vložíme do grilu (pod kuře můžeme dát alu misku pro lepší stabilitu plechovky a čistotu grilu). Na 170°C grilujeme cca 2h, poté zvýšíme teplotu na 200°C na cca 30 minut než se nám dodělá kůrka a máme hotovo. (Teplota v prsou kousek od kosti by se měla pohybovat okolo 78°C).
Podívejte se na celé video a postup přípravy, jak připravit nejlepší grilované kuře a pošlete nám fotku na Facebook nebo Instagram, jak se vám povedlo.
Celý recept je připraven na grilu GMG Peak Prime Nerez.