Slaninové kuře a sýrové brambory

Ne jen tak ledajaké kuře, ale kuře se slaninou celé ovoněné naším BBQ kořením. Jako přílohu zvolte vytuněné sýrové brambory, které svou jemnou chutí skvěle doplní lehce pikantní a kouřem ovoněné kuře. Už teď se nám sbíhají sliny!

jak-spravne-ugrilovat-kure

Ingredience na kuře:

  • 1 celé kuře
  • Koření BBQ BACON
  • Plechovka piva Guinnes sdraught
  • Sůl

Ingredience na brambory:

  • 6 středně velkých brambor
  • 150g nastrouhaného cheddaru
  • 1 smetana nebo šlehačka
  • 100g plátkové slaniny
  • Nakladané jalapeno papričky
  • Pepř
  • Sůl
  • Alobal

Postup:

✔️Očištěné kuře dobře osušíme papírovou utěrkou, osolíme ze všech a také zevnitř. Kuře důkladně okořeníme Bacon rubem, kterým důkladně vytřeme i vnitřek kuřete

TIP: prsty se opatrně dostaneme pod kůži, kterou opatrně začneme oddělovat od masa po celém obvodu kuřete, pod kůži pak nasypeme Bacon rub a rozetřeme, maso bude mít mnohem lepší chuť).

✔️Gril zahřejeme na 170°C. Načneme plechovku s pivem a necelou půlku upijeme :-), na plechovku posadíme kuře a vložíme do grilu (pod kuře můžeme dát alu misku pro lepší stabilitu plechovky a čistotu grilu). Na 170°C grilujeme cca 2h, poté zvýšíme teplotu na 200°C na cca 30 minut než se nám dodělá kůrka a máme hotovo. (Teplota v prsou kousek od kosti by se měla pohybovat okolo 78°C).

 

Podívejte se na celé video a postup přípravy, jak připravit nejlepší grilované kuře a pošlete nám fotku na Facebook nebo Instagram, jak se vám povedlo.

 

 

Celý recept je připraven na grilu GMG Peak Prime Nerez.