Tak křupavá a tak šťavnatá! Zaručujeme vám, že po naší roládě se slaninou a božím BBQ kořením se budete olizovat až za ušima.
Ingredience:
- 1,5 kg bůčku bez kosti a kůže
- 1 kg hovězí přední
- 4-6 balení slaniny
- 6-8 žampionů
- 1 balení listového špenátu
- 150g sýra Grana Padano
- 3 větvičky rozmarýnu
- Kosmos SPG BBQ koření
- Angus&Oink Garlic Butter koření
- pečící papír
Postup:
✔️ Maso očistíme, aby se nám vešlo do mlýnku na maso, pokrájíme ho na menší kostky a nameleme. Pořádně okořeníme rubem Komos SPG cca 3-4 polévkové lžíce, dobře promícháme a na chvilku vložíme odležet do lednice.
✔️ Mezitím si připravíme ostatní suroviny. Sýr Grana Padano nastrouháme najemno, žampiony nakrájíme na menší kousky, větvičky rozmarýnu obereme a nakrájíme nadrobno.
✔️ Na pracovní desku si rozložíme pečící papír, na kterém si vytvoříme ,,slaninovou mřížku". Když máme mřížku hotovou, tak na její plochu rozprostřeme mleté maso (vrstva by měla být vysoká 1- 1,5 cm), na jedné straně si necháme cca 10 cm volné slaniny, kterou pak celou roládu zatáhneme. Rozprostřené maso zasypeme rubem Angus&Oink Garlic Butter, přidáme rozmarýn, nastrouhaný sýr, žampiony, listový špenát a roládu zabalíme.
✔️ Roládu vložíme do pekáčku spojem dolů a vložíme do grilu či trouby vyhřáté na 150°C. Grilujeme do vnitřní teploty 78°C.
✔️ Hotovou roládu vyjmeme z grilu, necháme 10 minut odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme například s bramborovou kaší přelitou výpekem z naší rolády.
Zhlédněte celý vide orecept níže a přejeme dobré chutnání! A určitě nám pošlete fotku na Facebook nebo Instagram, jak se vám roláda povedla.
DOPORUČUJEME DOKOUPIT K PERFEKTNÍMU ZÁŽITKU Z GRILOVÁNÍ