Jak si udělat „sekačku“ v udírně?
Ano čtete správně. V dnešním receptu vám přinášíme spojení starého a nového. Vyrobíme si tradiční českou sekanou neboli "sekačku" v trochu jiném, přesto vynikajícím podání - a to v udírně!
Suroviny, které budeme potřebovat:
- 1,8 kg mletého masa (hovězí, mix vepřové, hovězí)
- 250 g strouhanky
- 200 ml mléka
- 2 celá vejce
- 1 červenou papriku
- 1 červenou cibuli
- 4 stroužky česneku
- Koření - Three Little Pigs (memphis style bbq rub)
- Sůl a pepř
Postup přípravy:
1. Připravíme si všechnu zeleninu, kterou budeme potřebovat. Nakrájíme najemno červenou papriku, červenou cibuli a prolisujeme česnek.
2. K masu přidáme strouhanku, mléko, papriku, cibuli, česnek, vejce a všechny suroviny společně s masem promícháme.
3. Vezmeme si nádobu nebo formu a vysteleme ji potravinářskou folií a syrovou směs do ní vložíme. Přečnívající folii překryjeme přes vrch formy. Necháme odpočinout v lednici zhruba 2-3 hodiny.
4. Po odpočinutí vyndáme z ledničky. Vyndáme sekanou z formy a celou ji posypeme silnější vrstvou koření Three little pigs - memphis style.
5. Dáme sekanou do udírny do začínající teploty 106°C po dobu 2,5 hodiny s přidaným generátorem kouře, ten přidá na výsledné chuti sekané.
6. Sekanou z udírny vyndáme a potřeme ji BBQ omáčkou ze všech stran a vrátíme ji zpět do udírny, kde ji necháme doudit zhruba 15 až 20 minut. (Sekaná chytne luxusní barvu, díky BBQ omáčce
7. Vyndáme z udírny a necháme 10 minut odpočinout a poté můžeme nakrájíme a servírovat s chlebem nebo bramborovou kaší.
Přejeme dobrou chuť!
Celý recept na poctivou domácí sekanou dělanou v udírně, můžete sledovat na Youtube.