Neboli květáková špička. A věřte, že je skvělou volbou pro letní grilování s přáteli. K masu si ještě připravíme svěží paprikový salát.
Suroviny, které budeme potřebovat:
- Těsto na housky
- Přepuštěné máslo
- Hovězí picanha
- Olivový olej
- Jablečný ocet
- Rajčata Kumato
- Papriky
- Paprička Habanero
- Česnek může být i sušený
- Chilli sirup s karamelovou příchutí
- Limetka
- Koriandr
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
- Vezmeme těsto na housky a vytvarujeme si požadovaný tvar, potom dáme péct do rozpáleného grilu.
- Na mase nařízneme tuk, pořádně osolíme a opepříme.
- Maso zatáhneme na ,,prskající” plotýnce, která je rozpálená na 800°C.
- Gril si předehřejeme na 140°C a maso do něj vložíme na nepřímou metodu grilování.
- Než se nám maso dogriluje, opečeme si papriky bez jádřince, rajčata Kumato a půlku limetky.
- Na marinádu si do misky přidáme olivový olej s jablečným octem, chilli sirupem, česnekem, posekaným koriandrem a papričkou Habanero. Všechno zastříkáme limetkou, osolíme a opepříme. Pak směs pořádně promícháme a rozdělíme si ji na dvě části. Do jedné časti přidáme opečené a posekané papriky na proužky s limetkou. Do druhé části použijeme rozpůlená opečená rajčata Kumato na které položíme připravenou marinádu. Když máme maso ugrilované na požadovaný stupeň propečenosti (pomůže vám i teploměr) vyndáme ho a potřeme přepuštěným máslem.
- Necháme maso odpočinout cca 5 minut.
- Máme skoro hotovo! Zbývá už jen maso nafilírovat a vše pěkně naservírovat.
Celý návod na pořádné grilování hovězí picanhy, můžete sledovat na Youtube.
Přejeme vám dobrou chuť!