Dnešní recept není tolik obvyklý, za to je ale vyjímečný pro vaše chuťové pohárky. Pojďme se s chutí pustit do přípravy grilované melounové pizzy.
Suroviny, které budeme potřebovat:
- 1 celý meloun
- 1 kelímek smetany ke šlehání 30-33%
- 250g mascarpone
- Třtinový cukr
- 30g moučkového cukru
- Ovoce ke zdobení
- Sůl
Postup přípravy:
1) Celý meloun rozkrojíme napříč, to znamená, že dostaneme kus melounu, který je kulatý a silný cca 3 cm.
2) Připravíme si krém na který budeme potřebovat:
- 250g mascarpone
- 1 kelímek smetany ke šlehání 30-33%
- nastrouhat citronovou kůru
- 30g moučkového cukru
Ingredience musíme pořádně vyšlehat, aby se nám všechny spojili a vytvořili správnou konzistenci, poté dáme do lednice.
3) Červenou část melouna nasolíme, tak aby pustil alespoň část vody. Položíme kusy melouna na rošt a pod ně dáme gastro nádobu nebo misku, voda z melouna poteče přímo do nádoby.
4) Připravíme si ovoce ke zdobení - meruňky, borůvky, maliny, banán. Případně můžete použít i jiné vaše oblíbené ovoce. Všechno ovoce nakrájíme na menší plátky a kousky aby se s tím dalo zdobit.
5) Meloun sundáme z roštu, osušíme papírovou utěrkou a vložíme do rozpáleného grilu na mřížku.
6) Grilujeme cca 3 minuty z každé strany zhruba při 200-230 °C. Před vyndáním melouna z grilu můžete plochu posypat hnědým třtinovým cukrem.
7) Na grilovaný meloun rozetřeme krém a navrch dáme nachystané ovoce ke zdobení.
Přejeme vám dobrou chuť!