Uzené kuře BBQ je skutečnou lahůdkou americké kuchyně, která mistrně spojuje tradiční techniku uzení s intenzivní chutí BBQ koření. Představte si šťavnaté kuřecí maso, dokonale provoněné jemným kouřem z bukových štěpek, které se rozpouští na jazyku a zanechává nezapomenutelný dojem.
Udírny Borniak jsou pro tento pokrm jako stvořené. Díky jejich precizní regulaci teploty a spolehlivému generátoru kouře dosáhnete výsledků, na které budete právem pyšní. Kombinace špičkové technologie vám umožní vytvořit dokonalý pokrm – šťavnatý, rovnoměrně propečený a s typickou kouřovou vůní, která si získá srdce každého strávníka.
Tak se pojďme do tohoto neodolatelného receptu pustit a připravit si doma něco, co bude chutnat naprosto dokonale!
Co na přípravu?
- 1 středně velké kuře, cca 1,5 kg
- BBQ koření Borniak Magic Dust
- Potravinový teploměr Meater 2 plus
- Dřevěné bukové štěpky
- Dřevěné magnetické prkénko, kvůli šťávě
[products https://www.vseprogril.cz/fzoyvlix4xp9bbz/]
Jak na to?
- Nejprve odstraňte páteř z kuřete, abyste kuře mohli rozložit na celou plochu. Poté jemně zatlačte na prsní část, aby maso bylo co nejvíce rovnoměrné.
- Kuře z obou stran hojně posypte BBQ kořením Borniak Magic Dust. Na stehnech udělejte několik mělkých zářezů, do kterých zapracujte další vrstvu koření. Tím zajistíte, že chuť prostoupí i hlubšími částmi masa.
- Vložte teploměr do prsou kuřete a nastavte cílovou teplotu v udírně na 74 °C.
- Předehřejte si udírnu na 150 °C a zapněte generátor kouře s bukovými dřevěnými štěpkami.
- Položte připravené kuře prsní částí dolů na rošt udírny. Pod maso umístěte misku na odkapávající tuk, aby se udírna snadno čistila.
- Jakmile teplota uvnitř kuřete dosáhne 74 °C, vyjměte maso z udírny. Nechte chvíli odpočinout, aby se chutě rovnoměrně rozložily a poté si maso přendejte na dřevěné prkénko s drážkou, při porcování vyteče z kuřete spousta šťávy.
- Servírujte kuře s domácí BBQ omáčkou a čerstvým salátem - úspěch zaručen!
Tip pro dokonalý výsledek:
Použití bukových štěpek dodá masu jemnou kouřovou vůni, ale nebojte se experimentovat s jinými druhy dřeva, například ovocnými.
Přejeme dobrou chuť!
Závěrem
Připravte si dokonalé uzené kuře s pomocí vybavení z naší nabídky na vseprogril.cz. U nás najdete vše potřebné pro domácí uzení od špičkových udíren Borniak, obrovského výběru koření a omáček, štěpek, teploměrů a mnoho dalšího příslušenství, které vám ulehčí práci a pozvedne vaše kulinářské dovednosti na novou úroveň.
Pokud si nevíte rady s výběrem, jsme tu pro vás! Rádi vám poradíme osobně na naší prodejně v Brně v Tuřanech, telefonicky na čísle +420 777 132 800 nebo nám zanechte zprávu prostřednictvím e-mailu info@vseprogril.cz.
Přejeme vám mnoho úspěchů při uzení a ať se každý pokrm povede přesně podle vašich představ!