DOKONALE ŠŤAVNATÉ UZENÉ KUŘE V UDÍRNĚ BORNIAK

Uzené kuře BBQ je skutečnou lahůdkou americké kuchyně, která mistrně spojuje tradiční techniku uzení s intenzivní chutí BBQ koření. Představte si šťavnaté kuřecí maso, dokonale provoněné jemným kouřem z bukových štěpek, které se rozpouští na jazyku a zanechává nezapomenutelný dojem.

Udírny Borniak jsou pro tento pokrm jako stvořené. Díky jejich precizní regulaci teploty a spolehlivému generátoru kouře dosáhnete výsledků, na které budete právem pyšní. Kombinace špičkové technologie vám umožní vytvořit dokonalý pokrm – šťavnatý, rovnoměrně propečený a s typickou kouřovou vůní, která si získá srdce každého strávníka. 

Tak se pojďme do tohoto neodolatelného receptu pustit a připravit si doma něco, co bude chutnat naprosto dokonale

Co na přípravu? 

[products https://www.vseprogril.cz/fzoyvlix4xp9bbz/]

Jak na to? 

  1. Nejprve odstraňte páteř z kuřete, abyste kuře mohli rozložit na celou plochu. Poté jemně zatlačte na prsní část, aby maso bylo co nejvíce rovnoměrné.
  2. Kuře z obou stran hojně posypte BBQ kořením Borniak Magic Dust. Na stehnech udělejte několik mělkých zářezů, do kterých zapracujte další vrstvu koření. Tím zajistíte, že chuť prostoupí i hlubšími částmi masa.
  3. Vložte teploměr do prsou kuřete a nastavte cílovou teplotu v udírně na 74 °C.
  4. Předehřejte si udírnu na 150 °C a zapněte generátor kouře s bukovými dřevěnými štěpkami.
  5. Položte připravené kuře prsní částí dolů na rošt udírny. Pod maso umístěte misku na odkapávající tuk, aby se udírna snadno čistila.
  6. Jakmile teplota uvnitř kuřete dosáhne 74 °C, vyjměte maso z udírny. Nechte chvíli odpočinout, aby se chutě rovnoměrně rozložily a poté si maso přendejte na dřevěné prkénko s drážkou, při porcování vyteče z kuřete spousta šťávy.
  7. Servírujte kuře s domácí BBQ omáčkou a čerstvým salátem - úspěch zaručen!

Tip pro dokonalý výsledek:

Použití bukových štěpek dodá masu jemnou kouřovou vůni, ale nebojte se experimentovat s jinými druhy dřeva, například ovocnými.

Přejeme dobrou chuť! 

Závěrem

Připravte si dokonalé uzené kuře s pomocí vybavení z naší nabídky na vseprogril.cz. U nás najdete vše potřebné pro domácí uzení od špičkových udíren Borniak, obrovského výběru koření a omáček, štěpek, teploměrů a mnoho dalšího příslušenství, které vám ulehčí práci a pozvedne vaše kulinářské dovednosti na novou úroveň.

Pokud si nevíte rady s výběrem, jsme tu pro vás! Rádi vám poradíme osobně na naší prodejně v Brně v Tuřanech, telefonicky na čísle +420 777 132 800 nebo nám zanechte zprávu prostřednictvím e-mailu info@vseprogril.cz.

Přejeme vám mnoho úspěchů při uzení a ať se každý pokrm povede přesně podle vašich představ