aneb zlatý hřeb BBQ
Pulled pork jinak taky trhané vepřové je dnes stále oblíbenější náplň do burgerů místo klasického mletého masa. Je stejně šťavnaté, pomocí injektáže do něj dostanete víc kouřové chuti a po upečení ho můžete smíchat ještě s BBQ omáčkou, která maso posune na úplně jiný level chuti. Pokud vám maso zbyde nebo jste burgerů už přejedení, naplňte jím tortillu nebo si ho dejte klidně se šťouchanými bramborami, fantazii se meze nekladou!
SUROVINY:- vepřová plec v celku (cca 3kg)
- americká hořčice
- BBQ koření Kosmo's Q
- 200ml omáčky Kosmo's Q
- jalapeno papričky
- 80g Injektáže Sweet Brine o'Mine
- 100ml jablečného džusu a 200ml vody
- 100ml jablečného octa
-
burgerové housky
-
DIP:
- 6 plátků slaniny
- 1 velká cibule
- 0,04cl Jack D. Honey
- pepř, sůl
- 1 lžíce BBQ omáčky
-
300g majonézy
Salát Colleslaw:
-
1 hlávka bíleho zelí, 2 mrkve, 1 jablko, 1 bílý jogurt, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce jablečného octa,1 lžíce třtinového cukru, pepř a sůl
Kropící směs do rozprašovače: - 100ml vody
- 100ml jablečného octa
- 100ml jablečného džusu
-
POSTUP:
Plec si očistíme, potřeme tenkou vrstvou hořčice a celou ji zasypeme kořením Kosmos. V uzavíratelné nádobě smíchame 80g injektáže, 200ml vody, 100ml džusu, 100ml octa, zavřeme, důkladně protřeme a pomocí marinovací jehly napícháme do masa. Maso dáme přes noc do lednice.
Peletový gril vyhřejeme na 110°C, vložíme plec se sondou a grilujeme do IT 74°C, maso budeme průběžně každých cca 30 min kropit naší směsí z vody, octa a džusu. Po dosažení 74°C maso zabalíme do alobalu, zapíchneme sondu a grilujeme do IT 97°C. Poté maso necháme hodinu odpočinout v termoboxu. Po hodině vybalíme maso z alobalu a pomocí rukou, či vidliček natrháme na jemná vlákna a smícháme s BBQ omáčkou.
DIP:
Slaninu a cibuli vložíme spolu s masem do grilu a necháme grilovat, dokud nebude slanina křupavá a cibule měkká. Necháme vychladit, nakrájíme na malé kostičky, přidáme majonézu, BBQ omáčku, Jacka D. Honey, pepř, důkladně promícháme, osolíme podle chuti a dáme vychladit do lednice.COLESLAW:
Zelí si den předem nakrájíme, osolíme, dobře promačkáme a dáme na noc do lednice. Druhý den ze zelí vymačkáme přebytečnou vodu, kterou vylejeme. K zelí přidáme nakrájenou mrkev a jablko na nudličky, jogurt, majonézu, ocet, cukr, pepř, dobře promícháme, osolíme a dáme do lednice.KOMPLETACE:
Na spodní stranu opečené bulky dáme coleslaw, dále hrst našeho trhaného masa, pořádné množství dipu, kolečka jalapeno papriček, zaklopíme druhou půlkou opečené bulky a máme hotovo.Koukněte na celý postup na tenhle šťavnatý kouřem ovoněný burger v detailním videu:
Dokonalý burger z trhaného masa z vás udělá mistra každé venkovní BBQ. Nezapomeňte nás sledovat na Facebooku a Instagramu, posílejte nám vaše fotky svých dokonale vyladěných burgerů!