Nůž plátkovací Slice 190 mm SOK Olive Sunshine Damascus
Kód: 15175Detailní popis produktu
Nůž plátkovací Slice 190 mm série SOK Olive Sunshine Damascus & krájení na velmi tenké plátky & kuchařský nůž v japonském stylu & japonská damascénská ocel VG10 & rukojeť z olivového dřeva & délka ostří 190 mm.
Tento nůž je ideální pro krájení tenkých plátků, máte s ním vždy perfektní kontrolu nad řezem. Tradičně se používá při přípravě sushi. Díky úzké a dlouhé čepeli jednoduše naporcujete ryby, měkké sýry, ale i menší kusy masa.
Čepel nožů ze série SOK Olive Damascus je tvořena jádrem z damascénské oceli VG10 o tvrdosti 61+/-1 Rockwella, které je vloženo mezi 66 vrstev dvou nerezových ocelí rozdílných tvrdostí, které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Na čepeli je tak možné vidět jednotlivé vrstvy, které vytváří jedinečný, neopakovatelný a třpytivý damascénský vzor SUNSHINE neboli paprsky slunce. Tento vzor minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení materiálu k čepeli.
Rukojeť je vyrobena z překrásného olivového dřeva. Olivové dřevo je barevně velmi atraktivní a velmi žádané. Dřevo lze krásně leštit, je pevné a tvrdé. Díky tomu se nazývá „krásou, která nestárne.“. Rukojeti jsou navrženy tak, aby dokonale padly do ruky a poskytovaly pohodlí. Nože jsou dokonale vyvážené a zabraňují únavě rukou. Tím je zajištěna maximální kontrola a přesnost.
Parametry nože:
Celková délka: | 330 mm |
Délka ostří: |
190 mm |
Délka rukojeti: | 115 mm |
Hmotnost: | 162 g |
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojít ke zlomení ostří nebo vylomení jeho části.
Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
Po použití je vhodné nůž potřít olejem. Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu používat, je lepší nůž naolejovat a zabalit do hadříku nebo novin. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! (například na magnetický stojan)
Aby byl vždy ostrý ...
Pro každodenní vytažení ostří, použijte ocílku.
Doporučujeme použít diamantové a vodní brusné kameny.
Dellinger záruka: Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus je zabalen v luxusním balení a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Profesionální kuchařské a řeznické nože |
---|---|
Hmotnost: | 0.162 kg |
Materiál čepele: | japonská damašková ocel (Damascus Steel) VG10 |
Materiál rukojeti: | olivové dřevo |
Délka ostří: | velké 160 - 200 mm |
Typ nože: | plátkovací (Slice) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.