- 1-1,5 kg kuřecích prsou bez kosti (hmotnost zvolte podle počtu strávníků)
- 4-5 velkých cibulí
- Máslo (krájené na plátky)
- Malé tortily
- BBQ omáčku dle chuti
- Nať z lahůdkové cibule
- Zelenina (já použil plechovkové fazole a kukuřici na sladko)
- Majonézu
- Sýr na zapečení
Postup práce:
- Necháme rozpálit gril. Plynový gril je nahřátý rychleji, gril na uhlí / dřevo má větší čas potřebný k rozpálení, tak pozor na to.
- Připravíme si kuřecí prsa, která omyjeme ve studené vodě|.
- Prsa ořežeme od zbytků od bourání, aby nám zůstalo pouze samotné kuřecí prso bez nepořádku.
- Rozprostřeme je a nakořeníme - posypal jsem ho kořenící směsí Butcher BBQ - Sweet chipotle RUB, který se skvěle hodí ke kuřecímu masu. Sypeme z obou stran.
- Cibule oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny.
- Na rozpálený rošt grilu položíme nakořeněná kuřecí prsa z každé strany minutku, aby se zatáhly a dále nepouštěly šťávu.
- Nachystáme si hliníkové misky do kterých na dno dejte pár slabých plátků másla, kuřecí prsa podle velikosti, a přiměřeně cibule. Optimální množství na jednu misku je cca 6-8 čtvrtin cibule a 2 prsa.
- Obsah misky zakápneme BBQ omáčkou a lehce posypeme stejným kořením, které jsme dávali na prsa. I cibule chytne chuť po koření a ve spojení s máslem, které se rozpustí.. libovka ;)
- Misky přesuneme do grilu a necháme je tam při teplotě 140-150°C zhruba 50 minut. Po polovině času můžeme maso otočit aby i druhá strana nasákla chuť másla.
- Jakmile v mase budeme mít min 72°C, můžeme misky vyndat, prsa nakrájet na tenké plátky, a vrátit do misky. V misce se totiž nachází štáva, máslo a cibule, takže se maso krásně ochutí po celém obvodu. Ještě jej ale na chvíli necháme v grilu hřát.
- Mezitím si nachystáme suroviny na tortily.
-
Příprava tortilové pizzy
-
- Nachystáme si tortilu, tu natřeme majonézou.
- Přidáme doprostřed maso, nať z cibulky, sýr a bbq omáčku.
- Začneme druhou vrstvu - dáme opět tortilovou placku, rozetřeme lehce majonézu, přidáme 2 lžíce nakládaných plechovkových fazolí, 2 lžíce nakládané kukuřice, bbq omáčku a zasypeme sýrem.
- Přiklopíme třetí plackou - tortilou a celý výtvor necháme v grilu při teplotě cca 220°C zapéct tak, aby se sýr roztekl a spojil tortily dohromady tak, aby držely.
-
-
Tortily můžete krájet na polovinu, třetiny nebo jako pizzu, je to jen na Vás. Samozřejmě můžete použít jinou zeleninu, kombinaci omáček, koření, kombinacím se meze nekladou