Tortillová pizza z kuřecího masa

recept na talíři

Suroviny na "kuřecí misky"
  • 1-1,5 kg kuřecích prsou bez kosti (hmotnost zvolte podle počtu strávníků)
  • 4-5 velkých cibulí
  • Máslo (krájené na plátky)
Suroviny na tortily
  • Malé tortily
  • BBQ omáčku dle chuti
  • Nať z lahůdkové cibule
  • Zelenina (já použil plechovkové fazole a kukuřici na sladko)
  • Majonézu
  • Sýr na zapečení

vseprogril maso 
Postup práce:

    1. Necháme rozpálit gril. Plynový gril je nahřátý rychleji, gril na uhlí / dřevo má větší čas potřebný k rozpálení, tak pozor na to.
    2. Připravíme si kuřecí prsa, která omyjeme ve studené vodě|.
    3. Prsa ořežeme od zbytků od bourání, aby nám zůstalo pouze samotné kuřecí prso bez nepořádku.
    4. Rozprostřeme je a nakořeníme - posypal jsem ho kořenící směsí Butcher BBQ - Sweet chipotle RUB, který se skvěle hodí ke kuřecímu masu. Sypeme z obou stran.
    5. Cibule oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny.
    6. Na rozpálený rošt grilu položíme nakořeněná kuřecí prsa z každé strany minutku, aby se zatáhly a dále nepouštěly šťávu.
    7. Nachystáme si hliníkové misky do kterých na dno dejte pár slabých plátků másla, kuřecí prsa podle velikosti, a přiměřeně cibule. Optimální množství na jednu misku je cca 6-8 čtvrtin cibule a 2 prsa.
    8. Obsah misky zakápneme BBQ omáčkou a lehce posypeme stejným kořením, které jsme dávali na prsa. I cibule chytne chuť po koření a ve spojení s máslem, které se rozpustí.. libovka ;)
    9. Misky přesuneme do grilu a necháme je tam při teplotě 140-150°C zhruba 50 minut. Po polovině času můžeme maso otočit aby i druhá strana nasákla chuť másla.
    10. Jakmile v mase budeme mít min 72°C, můžeme misky vyndat, prsa nakrájet na tenké plátky, a vrátit do misky. V misce se totiž nachází štáva, máslo a cibule, takže se maso krásně ochutí po celém obvodu. Ještě jej ale na chvíli necháme v grilu hřát.
    11. Mezitím si nachystáme suroviny na tortily.

kuřecí maso vseprogril

recept vseprogril

  1. Příprava tortilové pizzy
  2.  
    1. Nachystáme si tortilu, tu natřeme majonézou.
    2. Přidáme doprostřed maso, nať z cibulky, sýr a bbq omáčku.
    3. Začneme druhou vrstvu - dáme opět tortilovou placku, rozetřeme lehce majonézu, přidáme 2 lžíce nakládaných plechovkových fazolí, 2 lžíce nakládané kukuřice, bbq omáčku a zasypeme sýrem.
    4. Přiklopíme třetí plackou - tortilou a celý výtvor necháme v grilu při teplotě cca 220°C zapéct tak, aby se sýr roztekl a spojil tortily dohromady tak, aby držely.
     
  3. recept
  4. grilování - vseprogril
     
  5. Tortily můžete krájet na polovinu, třetiny nebo jako pizzu, je to jen na Vás. Samozřejmě můžete použít jinou zeleninu, kombinaci omáček, koření, kombinacím se meze nekladou