[products https://www.vseprogril.cz/oesewvfw1uotsrk/]
Grilování na Napoleonu je snadné a zábavné
Suroviny, které budeme potřebovat:
- telecí tomahawk
- 2 limetky
- 2 pálivé papričky challapenos
- třtinový cukr
- sušená rajčata naložená v olivovém oleji
- koriandr
- maldonská mořská sůl
- pepř
[products https://www.vseprogril.cz/lh9qor8z5tof8on/]
Postup přípravy:
- V první řadě si připravíme telecí tomahawk, který očistíme a odstraníme přebytečné kousky, aby měl naprosto dokonalý a ucelený tvar masa s kostí. Poté odstraníme blány a šlachy, přičemž se snažíme do masa neřezat a odstranit jen přebytek. Následně maso pěkně osolíme a opepříme z každé strany.
- Na předem rozpálený gril a grilovací mřížky potřeme olej, nebo pokud máte olej ve spreji, tak ho tím potřeme. Maso rychle zatáhneme, cca 30 sekund z každé strany. Pokud chcete vytvořit mřížku na mase, otočte maso do jiné polohy, čímž vytvoříte pěkný vzhled.
- Maso přendáme do grilu, kde je teplota okolo 200 stupňů, a čekáme zhruba 10 minut, než maso bude krásně šťavnaté.
- Mezitím si připravíme svěží a lehce pikantní salsu. Očistíme a nakrájíme na malé kostičky papričku jalapeños a sušená rajčata. Ty přidáme do mísy a přidáme k nim nastrouhanou kůru z jedné celé limetky, šťávu ze dvou limetek, olej ze sušených rajčat, půl lžíce třtinového cukru, maldonskou sůl a vše hezky promícháme. Nakrájíme koriandr a znovu zamícháme.
- Tomahawk vyndáme z grilu a zabalíme ho do alobalu na nějakých 5 minut, aby se krásně propojily šťávy v mase a rozložily do celého kusu.
- Vyndáme steak z alobalu a nakrájíme ho na dřevěném prkénku. Následně k masu přidáme naši salsu a posolíme maldonskou solí.
- Můžete podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Celý video recept na telecí tomahawk s jemně pikantní salsa omáčkou najdete na YouTube.