Zatím jsme tu měli jen samé steaky, burgery nebo sezónní exkluzivní jídla. Dnes si dáme ale recept na pořádnou českou klasiku, bůček ovoněný pikantním kořením a vůní Mexika.
SUROVINY:
- vepřový bok bez kosti a kůže
- omáčka MY CHILLI: SMOKED PEPPERS SAUCE
- sůl
KOŘENÍ:
rub CATTLEMAN'S GRILL: MEXICANO
pečící papír a alobal
PŘÍLOHA:
rozpečené bílé pečivo grilovaná kukuřice grilované chilli papričky a omáčka MY CHILLI: BARBECUE SE SUŠENÝMI RAJČATY
POSTUP:
DEN 1.
Vepřový bok bez kosti a kůže potřeme z obou stran tenkou vrstvou omáčky MY CHILLI SMOKED PEPPERS. Z obou stran osolíme a celý bok zasypeme rubem MEXICANO. Takto marinované maso položíme na mřížku a vložíme přes noc do lednice.
DEN 2.
Gril roztopíme na 120° - 130°C (teplota na roštu v nepřímé zóně). Když máme nahřátý gril na požadovanou teplotu, vložíme do něj vepřový bok, který jsme si 1 - 2h před grilováním vyndali z lednice.
Do masa zapíchneme teplotní sondy a grilujeme za stálé teploty 120° - 130°C do té doby, než dosáhneme vnitřní teploty masa 70°C. Když maso dosáhne požadováné teploty, vyjmeme ho z grilu a zabalíme ho nejdříve do pečícího papíru a poté do dvou vrstev alobalu. Takto zabalené maso vratíme zpět do grilu a opět do něj zapíchneme sondu a za stálé teploty 120° - 130°C grilujeme do vnitřní teploty 90°C. Když dosáhneme požadované teploty, vyjmeme maso z grilu a stále zabalené vložíme do termoboxu a necháme ho 1 hodinu odpočinout.
TIP: Pokud nemáme termobox, tak maso zabalené v alobalu vložíme např. do pekáčku, který obalíme např. ručníkem či utěrkou.
Poté co si maso odpočinulo, tak ho vybalíme z alobalu, pečícího papíru a poté ho nakrajíme na plátky a můžeme servírovat s barbecue omáčkou od MY CHILLI SE SUŠENÝMI RAJČATY, rozpečeným pečivem, grilovanou kukuřicí a chilli papričkami.