Jak si nejen doma, ale i na cestách připravit ten nejlepší steak? Klasiku mezi klasikami? Koukněte právě teď na léty prověřený recept, který dokonale uspokojí chuťové buňky rodiny i party kamarádů.
SUROVINY:
KRKOVICE:
- 1,5kg krkovice v celku
- Koření - CATTLEMAN'S GRILL STEAKHOUSE
- BBQ omáčka - JACK STACK BARBECUE SPICE řeznický provázek
BRAMBOROVÝ ŠPÍZ (2ks)
- 2ks brambor
- 2 červené cibule
- 100g slaniny v celku
- 1lžíce oleje
- Koření - BURT FINGER BBQ BACON
ČESNEKOVÝ DIP:
- 200g zakysané smetany
- 3 lžíce majonézy
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička mletého pepře sůl
POSTUP:
Krkovici nakrájíme na 3 - 4 cm plátky a maso stáhneme po obvodu provázkem, aby lépe drželo tvar v grilu. Steaky okořeníme rubem STEAKHOUSE ze všech stran, položíme na mřížku a vložíme do lednice (maso si můžeme připravit den předem a nechat ho přes noc v lednici na mřížce).
BRAMBOROVÝ ŠPÍZ:
Brambory, cibuli a slaninunakrájíme na plátky silné 0,5 - 1 cm. Na špejli či jehlu začneme napichovat brambor, slaninu, cibuli a v tomto pořadí pokračujeme až máme požadovanou velikost. Špíz ukončíme bramborou. Špízy potřeme olejem a posypeme BACON rubem.
Česnekový dip:
Do misky dáme zakysanou smetanu, majonézu, čerstvě mletý pepř a sůl. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do misky. Důkladně promícháme a dáme vychladit do lednice.
Gril rozpálíme na 130-140°C (teplota v nepřímé zóně). Do nepřímé zóny vložíme steaky a špízy. Maso grilujeme nepřímo do vnitřní teploty 65°C. Poté, co maso dosáhne požadované teploty, ho přesuneme krátce na přímý žár, a vytvoříme na něm křupavý povrch z obou stran. Poté maso vrátíme do nepřímé zóny, z obou stran potřeme BBQ omáčkou a grilujeme do vnitřní teploty 75°C. Když maso dosáhne teploty 75°C, vyjmeme ho z grilu a necháme 10 minut odpočinout. Poté vyjmeme z grilu i naše špízy, ze steaků odstraníme provázky a máme hotovo. Podáváme s naším česnekovým dipem.