Čistá chuť a čerstvost je základ
V dnešním receptu se připravte na explozi čisté chuti masa s jihoamerickou omáčkou chimichurri. Základem dnešního receptu jsou jen čerstvé suroviny. Recept se skvěle hodí pro rodinný oběd nebo na grilovací párty. Ugrilujte si šťavnatý steak se spoustou zeleniny a s výbornou kukuřicí. To vše jsme připravili na peletovém grilu Louisiana Premier 800. Tak pojďme na to!
[products https://www.vseprogril.cz/ymwonqpnwblt3ka/]
Ingredience na:
Chimichurri omáčku:
- 1 červená sladká paprika
- 2 až 3 stroužky česneku
- Větší hrst kadeřavé petrželky
- Hrst ploché petrželky
- 2 chilli papričky
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 150 ml olivového oleje
- Špetka pepře
- Větší špetka soli
Zeleninový salát:
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- Půlka salátové okurky
- 1 velká červená cibule
- Mix salátů (polníček, rukola, barevný salát)
- 200 ml olivového oleje
- Špetka soli
- Špetka pepře
Grilované brambory:
- 200 g nových brambor
- Špetka soli
Grilovanou kukuřici:
- 4 klasy kukuřice
- 1,5 lžíce slunečnicového oleje
- 20 g másla
- Špetka soli
Grilovaný steak:
- 400 g vysoké roštěné
- 3 snítka rozmarýnu
- Olivový olej
- Mořská maldonská sůl
- Čerstvě drcený pepř
Jak postupovat:
Návod na chimichurri omáčku:
- Nasekejte červenou papriku na drobné kostičky.
- Prolisujte stroužky česneku.
- Nasekejte kadeřavou a plochou petrželku.
- Nasekejte chilli papričky na co nejmenší kostičky a odstraňte semínka.
- Smíchejte vše do mísy a zalijte olivovým olejem a červeným vinným octem.
- Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Zadejte omáčku do lednice.
Návod na zeleninový salát:
- Nakrájejte papriky, salátovou okurku a cibuli na malé kostičky.
- Smíchejte s mixovaným salátem.
- Zalijte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
- Zadejte salát folií a nechte odležet v lednici.
Návod na grilované brambory:
- Rozehřejte gril na střední teplotu cca okolo 165 - 170 °C.
- Brambory omyjte a dejte vařit i se slupkou zhruba na 10 minut.
- Slijte předvařené brambory a dejte je na gril na 15 minut.
Návod na grilovanou kukuřici:
- Opláchněte a osušte kukuřici.
- Připravte mísu, přidejte kukuřici, slunečnicový olej a špetku soli.
- Grilujte kukuřici společně s bramborami a otáčejte je v průběhu grilování, ať mají zlatavou barvu ze všech stran.
- Po vyndání z grilu potřete máslem a nechte odpočinout pod zakrytou miskou.
Návod na grilované steaky:
- Zvyšte teplotu grilu na 200 °C.
- Omyjte, očistěte maso a nakrájejte na větší kusy.
- Okořeňte a přidejte snítka rozmarýnu.
- Rozpalte pánev a zatáhněte maso z každé strany zhruba 1 minutu.
- Přeneste maso do grilu, grilujte zhruba 2 minuty z každé strany.
- Nechte maso odpočinout v alobalu zhruba 5 minut.
- Servírujte se zeleninovým salátem a kukuřicí. Na závěr si maso nafilírujte a potřete chimichurri omáčkou.
Přejeme dobrou chuť!