Chlebíček s pomazánkou ze spálených paprik s grilovanou vepřovou panenkou

Většinou se na grilu snažíme vyvarovat spálení jídla. V tomto receptu se toho naopak pokusíme docílit. Ale tak, abychom měli celý proces grilování stále pevně v rukou. Budeme pracovat se spálenými paprikami. Konec napínání - jde se ke grilu!

IMG_6434Suroviny:

Maso: 

  • vepřová panenka
  • koření - Cattlemans Gril - Coffee rub

Na papriky:

  • 2 červené papriky
  • 100g Lučiny
  • 15g granulovaného česneku
  • 40g bazalkovo-rajčatového pesta
  • 1 pol. lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Na chlebíčky:

  • Chleba / veku podle toho co máte rádi
  • Plátky vepřové panenky
  • Mrkev na Julienne
  • Francouzská hořčice
  • Jarní cibulka
  • Sušená smažená cibulka
  • Omáčka co máte rádi - bbq či podobná

Postup přípravy:

Začneme od masa

  1.  Rozpalte gril na 170 °C
  2. Hned v úvodu je nutné si připravit vepřovou panenku. Nejprve ji očistíme od zbytků od bourání. Ořežeme blány a pokud máte panenku s palcem, tak i ten odstraníme.
  3.  Takto připravenou panenku posypeme kořením - Cattlemans Gril - Coffee rub. Je nutné, aby byla panenka posypaná celá pěkně kolem dokol
  4. Vložíme ji do nepřímé zóny do rozpáleného grilu. Necháme ji pomalu péct. A to zhruba hodinku. Celou dobu ji po očku sledujeme. Abychom ji nespálili - teplota v grilu má být cca 160-170 °C. Panenku vyndáme až teplota uvnitř masa bude zhruba 64 °C.Následně ji pokrájíme na tenké plátky a necháme vystydnout. Mezitím pokračujeme dalšími kroky v receptu.

Připravíme si pomazánku z pečených paprik:

IMG_6397_1

  1. Připravíme si krabičku s alobalem. Vezmeme papriky. Ty rozpůlíme, zbavíme jádřince a položíme na rozpálený gril. Přímo nad plamen - uhlí. A počkáme, až zčerná. Spálená by měla být ze strany slupky i z vrchní a spodní části. 
  2. Spálené papriky dáme do krabičky s alobalem a necháme je krátce zapařit. Díky tomu půjdou lépe oloupat.
  3. Po chvilce oloupeme papriky od té černé spálené slupky. Takže nám zůstane krásně ovoněná červená paprika. Tu je třeba pokrájet na kostičky. 
  4. Vezmeme mixér a vložíme do něj papriku. Dále do mixéru přihodíme pesto, granulovaný česnek, sůl a pepř. Vše pořádně rozmixujeme.
  5. Do vzniklé směsi přimícháme ještě Lučinu a olej. Nyní už jen lžící propracujeme na jemnou pomazánku.

IMG_6408_1

Samotný chlebíček se skládá z pár surovin a jaké na něj dáte, je na Vás. Já použil: 

Pečivo namažeme vrstvou pomazánky, na to položíme plátky vepřové panenky, přidáme francouzskou hořčici, mrkev a jarní cibulku. Dozdobíme kousky smažené sušené cibulky a omáčkou.
 
Na celý postup se můžete podívat ve videu kde najdete bonus - další 2 varianty chlebíčků.