Většinou se na grilu snažíme vyvarovat spálení jídla. V tomto receptu se toho naopak pokusíme docílit. Ale tak, abychom měli celý proces grilování stále pevně v rukou. Budeme pracovat se spálenými paprikami. Konec napínání - jde se ke grilu!
Suroviny:
Maso:
- vepřová panenka
- koření - Cattlemans Gril - Coffee rub
Na papriky:
- 2 červené papriky
- 100g Lučiny
- 15g granulovaného česneku
- 40g bazalkovo-rajčatového pesta
- 1 pol. lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Na chlebíčky:
- Chleba / veku podle toho co máte rádi
- Plátky vepřové panenky
- Mrkev na Julienne
- Francouzská hořčice
- Jarní cibulka
- Sušená smažená cibulka
- Omáčka co máte rádi - bbq či podobná
Postup přípravy:
Začneme od masa
- Rozpalte gril na 170 °C
- Hned v úvodu je nutné si připravit vepřovou panenku. Nejprve ji očistíme od zbytků od bourání. Ořežeme blány a pokud máte panenku s palcem, tak i ten odstraníme.
- Takto připravenou panenku posypeme kořením - Cattlemans Gril - Coffee rub. Je nutné, aby byla panenka posypaná celá pěkně kolem dokol
- Vložíme ji do nepřímé zóny do rozpáleného grilu. Necháme ji pomalu péct. A to zhruba hodinku. Celou dobu ji po očku sledujeme. Abychom ji nespálili - teplota v grilu má být cca 160-170 °C. Panenku vyndáme až teplota uvnitř masa bude zhruba 64 °C.Následně ji pokrájíme na tenké plátky a necháme vystydnout. Mezitím pokračujeme dalšími kroky v receptu.
Připravíme si pomazánku z pečených paprik:
- Připravíme si krabičku s alobalem. Vezmeme papriky. Ty rozpůlíme, zbavíme jádřince a položíme na rozpálený gril. Přímo nad plamen - uhlí. A počkáme, až zčerná. Spálená by měla být ze strany slupky i z vrchní a spodní části.
- Spálené papriky dáme do krabičky s alobalem a necháme je krátce zapařit. Díky tomu půjdou lépe oloupat.
- Po chvilce oloupeme papriky od té černé spálené slupky. Takže nám zůstane krásně ovoněná červená paprika. Tu je třeba pokrájet na kostičky.
- Vezmeme mixér a vložíme do něj papriku. Dále do mixéru přihodíme pesto, granulovaný česnek, sůl a pepř. Vše pořádně rozmixujeme.
- Do vzniklé směsi přimícháme ještě Lučinu a olej. Nyní už jen lžící propracujeme na jemnou pomazánku.
Samotný chlebíček se skládá z pár surovin a jaké na něj dáte, je na Vás. Já použil: