Nejoblíbenější udírny
Borniak udírny zaručují, že poskytují nejlepší způsob, jak dostat na váš stůl ty nejvybranější sýry, ryby a uzeniny. Produkty s podmanivou vůní a jedinečnou chutí. Bez chemie, bez a konzervantů.
Udírny značky Borniak jsou elektrické a pro jejich provoz potřebujete kvalitní dřevěnou štěpku. Borniak je polská značka, známá již několik desítek let po celém světě. Většinou se s Borniakem setkáte v Evropě. A to jak v komerčním tak i v domácím prostředí. Proto asi nebude překvapením, že pod značkou Borniak najdete modely s kapacitou 70 ale i 150 litrů! V sortimentu se nachází modely jak s digitálním ovladačem, tak s časovačem. Dokonce si můžete vybrat i ze dvou typů konstrukcí - nerezové oceli nebo AluZinku. Ale ať na vás nevychrlíme všechny informace naráz. Pojďme si pěkně postupně představit všech nejzásadnějších důvodů, proč se pořízení elektrické udírny značky Borniak vyplatí a proč byste ji měli mít doma i vy.
Tady jsou jednotlivé důvody, pro koupi udírny Borniak
- Vynikající kontrola teploty a stálost
- Vysoká kvalita materiálů a dlouhá životnost
- Jednoduché použití a snadná údržba
- Široké možnosti uzení
- Recenze a vysoká spokojenost uživatelů
A teď si pojďme probrat jednotlivé body víc do detailu. Věříme, že vám tak usnadníme rozhodování a výběr udírny.
1) Vynikající kontrola teploty a stálost
Po zásluze patří tento bod na první místo našeho pomyslného žebříčku. Jsme prodejci, kteří se na trhu pohybují již mnoho let před samotným otevřením našeho kamenného obchodu. Máme tedy bohaté zkušenosti jak z té strany uživatelské, tak i prodejní. A z těchto všech znalostí, můžeme říct, že bez přesné a spolehlivé kontroly teplot při uzení to zkrátka nepůjde. A je nepodstatné, zda se bavíme o uzení doma či v Michelinské restauraci.
#1 Technologie a funkce kontroly teploty u udírny Borniak
Je nutné zmínit, že Borniak udírny mají nastavitelný horní ventil, který umožňuje pohodlné a snadné ovládání proudění vzduchu / kouře. S klidným svědomím můžeme říct, že si rozhodně zamilujete přehledný, digitální regulátor teploty s vnitřním teploměrem. Zvolíte udírnu, která je navíc vybavená časovačem? Pak věřte, že se můžete plně spolehnout na to, že udírna automaticky ukončí udící program, aniž byste museli každou chvilku odbíhat a kontrolovat proces uzení, jak tomu bývá u dřevěných udíren.
Co se celkového času uzení týče - řekněme, že zásobník, který pojme 2 l dřevěných štěpků, umožní přibližně 8 hodin uzení bez nutnosti doplňování štěpky. Ano, tak jednoduché to je, doplňte zásobník, nastavte požadovaný čas i teplotu a zmáčkněte tlačítko “Start”.
A pokud si z příslušenství vyberete ještě vhodný ventilátor, můžete sušit potraviny v udírně před samotným zahájením uzení.
Právě kombinace nejmodernější technologie a snadného, ale přesného, ovládání je hlavní předností udíren Borniak. Přesná regulace teploty umožňuje konzistentní výsledky uzení, výsledkem čehož jsou vysoce kvalitní šunky, klobásy a sýry, které jsou mnohem lepší než lahůdky zakoupené v obchodě. Navíc, když udíte jídlo doma, máte svobodu přizpůsobit si chuť podle svých představ, experimentovat s různými typy dřevěných štěpků a příchutí. Výsledkem uzení bezkonkurenční kvalita potravin, které produkuje.
Ještě se v tomto odstavci pojďme rychle podívat na Borniak generátor kouře. Při uzení je totiž nutné dbát na správné spalování dřeva. Právě během tohoto procesu vznikají ta největší kouzla. Generátor se stará o to, aby třísky doutnaly, ale nedošlo k jejich zapálení. Žádný plamen + odpovídající teplota hořícího dřeva = produkty, které nezčernají.
2) Vysoká kvalita materiálů a dlouhá životnost
Už na první pohled, a případně i pohmat, uvidíte, že jde o skutečně kvalitní elektrické udírny a že pro uzení doma, si nemůžete vybrat lepšího “parťáka”. Na oficiálních stránkách společnosti Borniak se v sekci věnované kvalitě a životnosti dočtete” Stěny jsou izolovány speciální vstřikovací pěnou. Toto je jedno z našich inovativních řešení. Taková komora se vyznačuje maximální těsností a hospodárností. Navíc se na jeho stěnách netvoří kondenzát, který by mohl uzené maso znehodnotit.” Už při prvním použití si pravdivost tohoto tvrzení ověříte. Dveře udírny jsou navíc ještě posílené o nový typ těsnění a vnitřek zařízení je vyroben z nerezové oceli se schváleným stykem s potravinami. Ano, mluvíme tu o opravdové špičce na poli uzení potravin.
Konstrukce a materiály udíren Borniak
Už víte, že udírny Borniak jsou vyrobené z nerezové oceli, která odpovídá maximálním a přísným požadavkům pro materiály, které mají přijít do styku s jídlem. Dále je udírna vyrobená z leštěného nerezového plechu. To, je ten důvod, proč jsou udírny Borniak tak krásné na pohled.
Plášť je vyroben z alu zinkových plechů odolných nepříznivým povětrnostním vlivům. Vnitřek je vyroben z materiálů schválených pro styk s potravinami. Polyuretanová pěna poskytuje kuřákovi správnou izolaci a zároveň je zárukou správné teploty uzení. Teplotu reguluje 500 W hořák, jehož práci hlídá termostat. Dále je Borniak udírna vybavena těsnými dvířky, vzduchovou klapkou regulující proudění vzduchu a popelníkem. Duší stroje je samozřejmě generátor kouře - záruka úspěšného uzení. Udírna je vybavena elektronickým regulátorem, který umožňuje dosažení požadované teploty uvnitř udírny. Díky tomu jej snadno ovládáte pomocí knoflíku na digitálním panelu.
3) Jednoduchost použití a údržby
Stejně tak, jako jednoduše se udírna ovládá, tak stejně tak se i čistí. Ano, je tu téma údržby udírny. Borniak udírna vyžaduje také pravidelnou údržbu. Čistota a péče o jakýkoliv stroj, je zárukou toho, že bude dlouho sloužit. V tomto případě pracuje zařízení s jídlem. To znamená, že by měl být na čistou udírnu kladen ještě větší důraz. Pamatujte, že čištění udírny je jedním ze základních předpokladů zdravého uzení. Je jedno, zda si nakonec vyberete Borniak elektrickou udírnu s nerezovým nebo alu zinkovým pláštěm. Oba typy je třeba po každém uzení důkladně umýt. Protože jde o opravdu kvalitní materiály, ze kterých jsou Borniak udírny vyrobené, nemusíte se obávat, že při drhnutí útrob “necháte na udírně ruce”. Počkejte, až udírna vychladne a pak už stačí krystalická soda, horká voda a čistý hadr či jemná mycí houba. Stejně dobrou práci odvede i voda se saponátem. Nicméně pokud chcete mít jistotu, že bude dobře postaráno o materiál uvnitř udírny, vždy se vyplatí podívat se na možnosti specializovaných přípravků. Pokud budete vybírat na našem webu, pak kategorie vhodných přípravků najdete zde. Pokud se rozhodnete vybírat jinde, myslete na to, že by přípravek měl být určený na čištění nerezové oceli.
A rošty? veškeré háčky určené na zavěšování masa, plechový kryt na topnou spirálu ale i misky na popel ze štěpky můžete dát do klasické myčky nádobí. Napadá vás, že byste si ulehčili čištění pomocí vysokotlakého čističe? Tak tyhle myšlenky prosím, zase hodně rychle zapomeňte. Vysoký tlak vody by mohl zanechat nepěkné stopy na jinak krásně lesklém povrchu udírny.
Udírnu má většina uživatelů umístěnou někde venku - na zahradě, terase, v altánu..Aby udírna vydržela a vypadala dlouho jako nová i z venčí, je třeba ji zakrýt. Věřte, že se vám vyplatí pořídit ochranný obal. Takový, který bude neprodyšný, bývá většinou vyrobený z PVC tkaniny. Takto ochráníte udírnu před poškrábáním, prachem, deštěm či třeba bahnem. Myslete ale na to, že udírnu je dobré hned v prvopočátku umístit na vhodné místo. To by mělo být zastřešené a nemělo by být vlhké.
4) Flexibilita a Rozmanitost Použití
Udírny Borniak disponují hned několika doplňky z řad příslušenství. Což dělá z Borniak udírny zařízení poměrně flexibilní. Chcete udit ryby? Stačí pár vhodných úchytů a můžete začít. Rozhodli jste se udit pořádný flák masa? Doplňte výbavu o několik roštů nebo závěsných háků. Příslušenství pro udírny Borniak na našem e-shopu najdete a v kamenné prodejně si je můžete i prohlédnout.
Udírny mohou na první pohled působit trochu masivně a někomu se může zdát, že musí být opravdu složité je sestavit. Opak je ale pravdou. Domů vám dorazí udírna pevně zabalená do kartonové krabice i se všemi komponenty, které budete potřebovat pro první uzení. Jakmile otevřete krabici a vše z ní vyndáte, zjistíte, že poskládat tuhle udírnu bude jednodušší, než složit skříň z obchodu Ikea...
100 % přírodní štěpka značky Borniak je vyvinuta tak, aby při procesu uzení nedošlo k jejímu hoření. I proto se dá říci, že tyto dřevěné štěpky fungují skoro jako koření. Chuť se mění v závislosti na druhu stromu, ze kterého byly získány. A proto brzy zjistíte, že se vám otevírají nevídané možnosti použití při uzení. Některé štěpky jsou vhodnější pro ryby, jiné pro vepřové a jiné pro drůbež. Kouř ze spálené dřevní štěpky proniká hluboko do výrobku a dodává mu barvu a aroma odpovídající použitému druhu dřeva. Štěpky Borniak jsou zcela přírodní – bez chemických přísad, kůry, prachu, silic, smůly a jakékoli kontaminace.
5) Pozitivní recenze a spokojenost uživatelů
Udírny s digitálním ovládáním si oblíbí jak začátečníci tak i ti, kdo mají s uzením dlouholeté zkušenosti. Jsou doslova stvořené pro experimentování s různými teplotami či potřebnou dobou pro uzení. Výsledky jsou vždy perfektní a pozor - na uzení může vzniknout závislost...
Na své si přijdou i ti, kdo se vyžívají v moderních technologiích. Udírny Borniak si zamiluje každý, kdo hledá komfort a pohodlí v podobě digitálního ovládání.
Z Heureky jsme vybrali pár recenzí:
"Pokud maso na uzení řádně připravím, sama udírna už udělá svoje. Snadná obsluha, výborný výsledek."
"S udírnou jsem naprosto spokojen. Jednoduchá obsluha a hlavně funguje jak se patří. Vyzkoušeno pouze 2x ale vše bez problémů. Vyzkoušeno na zahradě i na balkoně. Dlouho jsem se rozhodoval jakou udírnu pořídit a s touhle jsem rozhodně nešlápl vedle. Děkuji a všem mohu jen a jen doporučit."
Odkaz na recenze: https://udirny.heureka.cz/borniak-uwd-n-70alu-1_5cz/#recenze/
Vesměs najdete jen pozitivní hodnocení udíren značky Borniak. Sami uvidíte, že uzení nebylo nikdy snadnější. Každá laskomina, kterou do udírny vložíte, bude na stole něčím naprosto výjimečným. K dispozici je i široké množství štěpek s různými vůněmi a chutěmi. Výhoda domácího uzení? Nejíte žádná éčka či konzervanty. Vždy víte, co jste si do klobásy dali a nebo jak čerstvou rybu jste použili.
Značce Borniak důvěřuje i Mistr Málek. A my vřele doporučujeme shlédnout jeho YouTube kanál. Věřte, že jen těžko budete mezi českými autory hledat lepší zdroj pro veškeré informace o uzení a přípravě uzenin.
V praxi uvidíte, jak může skvěle fungovat udírna Borniak UW-70 a Borniak BBDNS-NT-150. Že nevíte, kdo je Mistr Málek? Vlastním jménem Jan Málek - mistr ze Střední školy obchodu, řemesel, služeb a Základní školy Ústí nad Labem. Tato, dnes již řeznická ikona, založila svůj YouTube kanál v době pandemie. Cílem bylo usnadnit studium žákům v době pandemie. Jenže osud tomu chtěl jinak a dnes má Mistr Málek přes sto tisíc odběratelů a stálou komunitu fanoušků.
Závěrem:
Udírny Borniak jsou nejvyhledávanější, protože se na ně můžete zkrátka spolehnout. Jejich hlavní předností je to, že jsou vyrobeny bez zbytečných “nesmyslů”, které k uzení zkrátka nepotřebujete. Vše, co využijete je jeden jediný čudlík. Jeho stisknutím spustíte topnou spirálu a automaticky rozžhavíte dřevěné štěpky. Ty padají samospádem ze zásobníku do spirály. Díky tomu nevzniká v udírně žádný plamen. Uzené výrobky dostávají při regulované teplotě dokonalé kouřové aroma a zabarvení, ale výsledné pokrmy nejsou spálené.
Prohlédněte si naši nabídku elektrických udíren Borniak na vseprogril.cz a najděte tu pravou pro vaše uzenářské dobrodružství!