Dárková sada mlýnek ořech a černý Kampotský pepř 50g
Kód: 11810Detailní popis produktu
Dárkové sady koření v designové krabičce
Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích. Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře. Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!
Kvalitní mlýnek na pepř La Plantation
Již nemusíte dlouze hledat, kde poměr cena a výkon u mlýnku dosáhne maxima - již jste našli! Mlýnek La Plantation s elegantním akrylovým tělem má velice kvalitní keramický mechanismus CrushGrind z Dánska s nastavitelnou hrubostí mletí. Kámen lze po vyšroubování regulačního šroubu vyjmout a snadno vyčistit.
Mlýnek na pepř a sůl
Keramický mechanismus je neutrální ke koření - mlýnek lze tedy použít k mletí pepře ale i soli, průhledné tělo mlýnku dá navíc vyniknout koření a jeden typ mlýnku můžete použít na sůl i pepř - vidíte co je uvnitř!
Mlýnek na koření mnoha druhů
Mlýnek je české výroby, mechanismus CrushGrind je dánský s 25 letou zárukou - o dlouhotrvající radost z mlýnku tedy nemusíte mít obavy. Mlýnek má nastavitelnou hrubost - lze jej tedy přizpůsobit použití, které zrovna potřebujete - jemné mletí např. do polévky nebo hrubé mletí na steaky - ani jedno není problém. Mlýnek si dokonce poradí i s dlouhým pepřem nebo třeba kardamom pro něj také není problém. Dokonce v něm lze umlít i koření, které má charakteristiku bylin - např. lemon grass!
Praktický mlýnek
U tohoto mlýnku zůstává nastavená hrubost beze změny - hrubost mletí se reguluje šroubem na kameni vespod mlýnku, otáčením se tedy nezmění.
Mlýnek pro restaurace
Mlýnek má mlecí kámen vespod a lze jej vyjmout a pohodlně čistit - je tedy vhodný i do provozu restaurace.
Poznámka:
Mlýnek je vhodný na černý, červený nebo bílý pepř a jejich variace (např. zauzený pepř), fermentovaný pepř není určený k mletí v mlýnku ale k přímé konzumaci!
Kampotský pepř černý v tubusu
Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.
Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.
Jak vzniká Kampotský pepř?
Od února probíhá po dobu následujících třech měsíců intenzivní sklizeň. Stabilní tým zaměstnanců farmy je posílen o denní pracovníky, kteří pomáhají se sklizní, rostlinu od rostliny, klas od klasu, kuličku po kuličce. Pouze klasy s pepřem krásně sytě zelené barvy jsou sklizeny a předány dále do procesu zpracování na farmě. Zbývající klasy pepře zůstávají stále na rostlině a čekají na svůj okamžik při dalším kole sklizně.
Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře.
Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena co do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm s nádhernou tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále.
Použití černého Kampotského pepře:
Vynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček a polévek.
Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.
Každé balení má zatavený obsah, který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.
Kde se pěstuje náš Kampotský pepř?
Do České republiky dovážíme ten nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži, naším výhradním dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.
Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.