Dárková sada Kampotský černý a červený pepř 2x50g
Kód: 11795Detailní popis produktu
Dárkové sady koření v designové krabičce
Naše pepře a koření jsou špičkou na světovém trhu a díky tomu již stihly získat několik cen na mezinárodních gastronomických soutěžích.
Praktické tubusy, které je možné použít i jako kořenky, jsou vsazeny do krabičky s tématikou chrámu Angkor Wat a Kampotského pepře.
Designové krabičky dodají sadě dvou a nebo tří pepřů či koření šmrnc a kouzlo exotické Kambodži, odkud všechny naše voňavé poklady pocházejí. Je to skvělý dárek pro muže či ženu, milovníky gastronomie, grilování a vaření!
Kampotský pepř černý v tubusu
Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.
Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.
Červený pepř z Kambodži
Kampotský pepř v červené barvě. Jak k ní přišel? Sbírá se ze stejného pepřovníku čili rostliny Piper nigrum jako Kampotský černý pepř. Ale doba sklizně respektive úroveň zralosti kuličky červeného pepře je odlišná. Červený je plně vyzrálý pepř. Takovýto pepř je ručně sklízen na vrcholu sezony v období sucha.
Kvalitní pepř La Plantation
Červený pepř z Kampotu v takovéto vysoké kvalitě jako náš z farmy La Plantation, byste jinde na světě těžko hledali. Také tento kambodžský pepř si samozřejmě nese ochranou známku původu - PGI, protože Kampot je jen jeden.
Kampotského pepře spotřebujete méně než běžného!
Kvalitní Kampotský pepř se vyznačuje intenzivní chutí a vůní, díky čemuž je tak proslaven a oblíben u profesionálních šéfkuchařů, ale i mistrů grilu a všech milovníků dobrého jídla. Díky tomu ho ale také spotřebujete méně než běžného pepře a v momentě kdy jím perfektně dochutíte jídlo bude dominovat jeho chuť dříve, než pálivost. Osobně to máme vyzkoušené na vlastních dětech.
Kampotský pepř v kuchyni: červený a delikátní!
Že je na Vás černý pepř moc pikantní? Opepřete si své pokrmy červeným pepřem z Kampotu. Je jemnější a méně ostrý. Chuťově Vám může připomene sladké jahody. Pro ovocné tóny, získané delším zráním a sušením na kambodžském slunci, se skvěle hodí do ovocných salátu.
Speciální chuť červeného pepře z Kambodži oceníte také při pečení. Zkuste si upéct Cookies s červeným pepřem podle našeho návodu. Pečená masa si samozřejmě s červeným pepřem také velmi dobře rozumí. A co teprve s grilovanou zeleninou!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.