BBQ solanka Allbrine Color 2kg GrateGoods
Kód: 20117Detailní popis produktu
Využívá starou metodu, která se původně používala ke konzervaci potravin. Je zvláště vhodný pro maso, kde je důležité zachování barvy. Dodává extra chuť trhanému vepřovému masu, žebírkům, klobásám, slanině a pastrami.
V dnešní době solný nálev používáme především proto, že výrazně zvyšuje křehkost, šťavnatost a chuť masa a ryb. V Americe je tento způsob přípravy běžnější než v Evropě, protože nasolení mění strukturu větších nebo tužších kousků grilovaného masa, takže je úžasně křehké.
Obsahuje dusitany. Tím se zabrání růstu bakterií, prodlouží se trvanlivost masa a maso bude méně citlivé na teplotu. Obsahuje barevnou sůl, cukr, bylinky a koření a klasické koření mrkev, cibuli, pórek a celer.
AllBrine Color lze použít za sucha i za mokra:
Suchá příprava:
Suché solení je vhodné pro odsávání vlhkosti z produktu. Aplikujte AllBrine Color na produkt asi 30 až 90 minut před přípravou a nechte jej vsáknout. Před grilováním odstraňte přebytečný AllBrine.
Mokrá příprava:
Mokré solení je vhodné pro přidání vlhkosti do produktu. Mokré solení lze provést dvěma způsoby:
- Mokré nasolení v solné lázni – Rozpusťte 100 gramů AllBrine Color v 1 litru teplé vody a před použitím nechte vychladnout na 1° C – 7° C. Poté můžete maso nebo drůbež vložit do slabého nálevu, aby se namočily – v závislosti na typu produktu a velikosti – na několik hodin až dní. V průměru se Allbrine Color vsákne do produktu jeden palec za den.
- Mokré nasolení vstřikováním – Pro urychlení procesu solení a pro zajištění toho, aby všechny příchutě extra dobře pronikly do struktury masa a drůbeže, je také možné AllBrine Color do produktu vstříknout. Pro tento účel máme k dispozici speciální injektor Grate Goods, pomocí kterého můžete AllB
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.